Facelift zonder snijden

Fibroblast facelift behandeling

Tamara is de tweede Fibroblast specialist van Nederland en is internationaal getraind en heeft inmiddels meer dan 80 behandelingen uitgevoerd. Tamara is specialist sinds februari 2017.

Wat is het voor behandeling?

De Fibroblast behandeling is een nieuwe revolutionaire techniek om ogen en huid te liften zonder in de huid te hoeven snijden of hechten. Het verwijdert rimpels, plooien, huidzakken en overtollige huid rondom de ogen.

De huid zal in de loop van een mensenleven verslappen, dit begint bij de een wat sneller als bij de ander. Deze techniek kan de huid tot 100% strakker maken en geeft direct blijvend resultaat na één of twee behandelingen. Dit resultaat kan jarenlang aanhouden.

Tot voor kort bestond alleen de mogelijkheid om dit door middel van een ooglidcorrectie (operatief) te corrigeren, de zogenaamde Blepharoplastik. Deze ingreep staat bekend om de risico’s en bijwerkingen die hiermee samen kunnen gaan, denk hierbij aan infectiegevaar, enorme zwelling, blauwe/paarse/gele bloeduitstortingen rondom de ogen, ontsierende littekens en een vervelend (en vaak blijvend) trekkering gevoel rondom de ogen.

ooglift

De behandeling
Door middel van de revolutionaire techniek – zonder te snijden – wordt middels een applicator stikstof en zuurstof samengebracht tot een ‘plasma-spot’. Hierdoor wordt de lucht tussen de huidplooien direct ge-ioniseerd. Hierbij ontstaat een plasmawolk, welke ervoor zorgt dat de overtollige huid op een gecontroleerde en pijnvrije manier permanent verwijdert wordt en dat de bijwerkingen tot een minimum worden beperkt.

In de regel zijn er, afhankelijk van de conditie van de te behandelen huid, 1 of 2 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. In enkele gevallen is er, na de eerste behandeling, nog 1 kleine nabehandeling nodig, na circa 8 weken. Deze behandeling is bij de prijs inbegrepen.

Is de behandeling pijnlijk?
Bij het behandelen van grotere huidzones, gevoelige plekken of bij persoonlijke voorkeur kan er verdoving worden aangebracht. Dit gaat in de vorm van een crème, waardoor naalden achterwege blijven. De verdovingscrème (emla crème) kan worden gebruikt bij gevoelige delen als oogleden en zal ongeveer 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht.

Hoe lang is de hersteltijd?
De behandelde huid kan een zwelling vertonen die gemiddeld 2 dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 5 dagen en zullen uiterlijk na 7 dagen volledig zijn verdwenen. Overigens is het wel belangrijk dat de huid in de dagen na de behandeling wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.

De voordelen van de Eyeblast behandeling:

* Oppervlakkige werking
De levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of  huidschade zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij een verkeerd gebruik van lasers.

*Betaalbaar
Deze behandelingen zijn betaalbaar en daardoor goedkoper dan operatieve ingrepen.

*Geen littekenvorming
Deze behandeling
 verstrakt de huid zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.

*Alle huidtypen
Deze methode is geschikt voor alle huidtypes, huidskleuren en leeftijdsgroepen.

U krijgt nazorg instructies, een tube SPF 30 én benodigde camouflerende after care mee naar huis. Op de nazorg instructies staat precies wat u wel en wat u niet mag doen. Zo dient u minimaal 5 dagen de camouflerende after care te gebruiken, de ogen goed droog te houden en mag u het behandelde gebied absoluut niet aanraken. Ook dient u minimaal 4 weken uit direct zonlicht te blijven en geen gebruik te maken van zonnebank, chloorwater of sauna. Tot gedurende 2 maanden ná de behandeling dient u een SPF 30 te gebruiken.

Contra-indicaties
Contra-indicaties zijn oorzaken waardoor het niet verstandig is om de behandeling te ondergaan.

Absolute contra-indicaties voor deze behandeling zijn:

  • zwangerschap
  • actieve herpes
  • zeer zware actieve acné
  • tijdens gebruik van een antibiotica kuur
  • permanente fillers (geen botox)
  • bij een afwijking van de oogspieren (musculus oculus)

Zowel vocht- als vetzakken onder de ogen kunnen niet behandeld worden, aangezien dit een afwijking van het lymfe-systeem betreft.

Uiteraard bekijkt onze specialist uw huid uitvoerig van te voren en zal ze samen met u bekijken hoe de behandeling voor u het gewenste resultaat zal geven.

Prijzen:
Boven ooglid correctie €475,-
Boven ooglid correctie plus kleine wenkbrauw lift €550,-
Onder ooglid correctie €375,-
Boven en onder ooglid correctie €750,-
Kraaienpootjes €475,-
Hals €750,-